TOTAAL AANBIEDER – VAN AUTO’S TOT FIETSEN, VOOR ZOWEL ORIGINELE AUTO ONDERDELEN ALS SPECIFIEKE BMW OPLOSSINGEN.

Uitlijnen voor een perfect rijgedrag

Auto uitlijnen

Auto Techniek Luttenberg kan uw auto uitlijnen. Bij een auto uitlijnen worden de banden op zo’n manier afgesteld dat ze in een rechte lijn lopen. Niet goed uitgebalanceerde banden veroorzaken trillingen, die kunnen leiden tot vermoeidheid van de bestuurder en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden en onnodige slijtage van de wielophanging van de auto. Het uitlijnen van uw auto is dus erg belangrijk voor de verkeersveiligheid. Auto Techniek Luttenberg heeft medewerkers in dienst die gespecialiseerd zijn in het auto uitlijnen. Had u meer willen weten over het uitlijnen van uw auto? Neem dan even contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer moet u uw auto uitlijnen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waaraan u kunt merken dat u uw auto moet laten uitlijnen. U kunt het onder meer merken aan de volgende punten:

  • Wanneer uw auto voortdurend naar een bepaalde kant trekt;
  • Als u het idee heeft dat uw auto zoekende is en u voortdurend het stuur aan het corrigeren bent;
  • Als het slijtagebeeld van uw autobanden afwijken;
  • Uw auto voelt zwaar (of veel lichter dan anders) aan bij het sturen;
  • Uw auto staat scheef.

Over verloop van tijd zal uw auto wegens regelmatig gebruik niet meer in dezelfde stand staan als wanneer deze nieuw is. Ook kan dat komen wegens kleine opschuddingen (zoals het raken van een stoeprand). Ten behoeve van de verkeersveiligheid is het ideaal om uw auto jaarlijks te laten uitlijnen. Ook wordt wel aangeraden om dit per iedere 20.000 gereden kilometers te late doen.

De voordelen van het uitlijnen van uw auto

Eens in de zoveel tijd uw auto uitlijnen brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt het onder meer voor meer rijcomfort en vergroot het de verkeersveiligheid. De auto ligt beter op de weg en daardoor gaat ook het brandstofverbruik omlaag. Ook is het makkelijk om de auto te besturen omdat de rolweerstand minder is.

Neem gelijk contact op

Het uitlijnen van uw auto laat u het beste doen door Auto Techniek Luttenberg. Voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen, te bellen naar 0572 – 301333 of door een e-mail te sturen.